Kitap WhatsApp Destek: 0535 362 97 41 | Eğitim WhatsApp Destek: 0505 657 66 41

Editörlük Semineri

2.200,00TL
  • Eğitmen: Doğuş Sarpkaya
  • Başlangıç Tarihi: 21 Nisan 2024
  • Ders Gün ve Saatleri: Pazar günleri - 20.30 / 22.30 saatleri arasında Çevrimiçi (Zoom) gerçekleştirilecektir.
  • Toplam Ders Saati: 16 Saat / 8 Hafta
PAYLAŞ

EĞİTİM DETAYLARI


Yazıda hedeflediğimiz sonuca ulaşmanın, kendimizi etkili bir biçimde ifade edebilmenin tek yolu, metnin her satırını editör bakışıyla değerlendirebilme becerisinden geçiyor. Türü ne olursa olsun -ister okul ödevi, tez, mektup, telefon mesajı, dilekçe; ister roman, öykü, şiir, deneme, makale- iyi bir yazı, iyi bir editör bakışını gerektiriyor.

 

Editörlük, günümüzde sadece yayıncılık sektörünün değil, kurmaca metin yazarlarından, sosyal medya kullanıcılarına, yazı aracılığıyla içerik üreten bütün iş alanlarının ihtiyaç duyduğu güncel bir meslek.

 

Bu seminerde, okuma yöntemlerini çeşitlendirip eleştirel bakışımızı geliştireceğiz. Editörlüğe giden yolda uygulama çalışmaları yaparak birlikte ilerleyeceğiz. Dersler, dilin gücünün farkına varmak, bir metindeki potansiyeli görüp onu nitelikli bir esere dönüştürmek için çaba sarfetmek isteyen herkese açık.

 

Not: Detaylı seminer programı, başvuru sahipleriyle paylaşılacaktır.

 

 

 

DOĞUŞ SARPKAYA / Editör / Edebiyat Eleştirmeni


Doğuş Sarpkaya 1980 İzmir doğumlu editör ve edebiyat eleştirmenidir. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi DTCF Antropoloji bölümünde, yüksek lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Yetişkin Eğitimi anabilim dalında tamamladı. İlk yayınlandığı dönemlerde meraklı bir okuyucusu olduğu BirGün Kitap Eki’nde önce yazar nihayetinde ise editör oldu. Ayrıntı Dergi, Edebiyat Atölyesi Dergisi ve Litera Edebiyat Web Sitesi yayın kurulu üyesidir. Yazıları Karşı Düşler, Refleks, Lacivert, İzafi, 14 Şubat Dünyanın Öyküsü, Redaksiyon, Ayrıntı, Kitap Eki, dUVAR Kitap, Litera Edebiyat, Altı Yedi Dergi gibi dergilerde yayımlandı. Sarpkaya, 2014 yılında Yol TV için Hayat Matbuat adında edebiyat programını hazırlayıp sundu. 2018 yılından Goethe Enstitüsü LiteraTür Projesi Gelecek Teması Küratörlüğü görevini üstlendi. Çeşitli öykü yarışmalarında jürilik yaptı.

 

2015’den bu yana çeşitli mecralarda roman kuramı ve teorisi atölyeleri düzenlemektedir. Şubat 2021’den bu yana ise atölye çalışmalarını Fadime Uslu ile birlikte yürütüyor.




BAŞVURU KOŞULLARI

Vakfın, başvurumu kabul etmeme (başvuruyu iptal) hakkı olduğunu kabul ederim.

Seminer süresi boyunca, vakfın ve seminerlerin genel düzenini bozucu, vakıf çalışanlarını, seminer eğiticilerini ve diğer seminer katılımcılarını rahatsız edici söz ve davranışlar sergilemem halinde, seminer kaydımın, Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı tarafından tek taraflı olarak feshedilmesini / iptal edilmesini kabul ve taahhüt ederim.

Vakıf, gerektiğinde seminer programında değişiklik yapma hakkına sahiptir.

Başvuru formları değerlendirildikten sonra ve grup yeter sayısına ulaşıldığında, başvurusu kabul edilenlere geri bildirim yapılacaktır.

Gizlilik ilkelerimiz ve kişisel verilerin korunması hakkındaki kanun gereği, oturumlar kayıt altına alınmayacaktır. Özel durumlarda, oturumun kayıt altına alınması gerekirse, eğitmen ya da um:ag teknik ekibinden ilgili kişi katılımcıların tek tek onayını alacaktır.




EĞİTİM BAŞVURU FORMU

Güzida Dijital Medya Ajansı